CİLT BAKIMI AŞAMALARI- RUTİN BAKIM ÖNERİLERİ

   Günlük olarak cilt bakımı yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Günlük cilt bakımımız nasıl olmalı? Maskeler,temizleyiciler,tonikler,nemlendiriciler hakkında...
  Cildimiz her gün dış etkenlere maruz kalıyor. Hava kirliliği,güneş,nem,soğukluk ya da sıcaklık,uyguladığımız makyaj ürünleri gibi birçok etken var. Hal böyle olunca günlük olarak ve haftalık olarak uygulayacağımız bazı rutinler bu etkenlerin cildimize vereceği hasarı en aza indirmek için yardımcı oluyor. 
  Aşamalara geçmeden önce yapmamız gereken ilk şey cilt analizi. Kullandığımız ürünler cildimizin ihtiyacı doğrultusunda olmalı. Cilt tipiniz kuru,normal,yağlı ya da karma olabilir. Bunu öğrenmek için eczanelerde genelde haftanın belli günlerinde yapılan cilt analizleri,bakım ürünleri satan firmaların bünyesinde bulunan kişisel bakım uzmanları,cilt doktorları ya da kendi yapacağınız gözlemlerden yaralanabilirsiniz. Ben bir eczanede cilt analizi yaptırarak öğrenmiştim. Bunun yanı sıra cildinizde akne,siyah nokta problemi varsa bunları çoğaltmamak adına o yönde ürünler tercih etmenizi öneririm. Ben cilt tipime ve problemime göre etken maddelerin ne olduğunu öğrenip ona göre ürün içeriğini okuyarak almaya özen gösteriyorum.
  
  1.AŞAMA TEMİZLEME:  Cildinizde makyaj varsa önce makyajımızı yağ, temizleme suyu, temizleme sütü gibi uygun bir temizleyici ile çıkartıyoruz. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken nokta makyajı cildinizden çıkarmak için uğraşmak,hırpalamak durumunda kalıp kalmamanız ya da alerjik bir reaksiyon,yanma gibi kötü bir durumla karşılaşmamanız. Eğer bunları yaşıyorsanız yanlış bir ürün kullanıyorsunuz demektir. 
  Makyajımızı çıkardıktan sonra cilt tipimize uygun bir temizleme jeli, temizleme köpüğü, sabun ile temizliyoruz. Üründen maksimum fayda elde etmek için dairesel hareketlerle bastırmadan ürünü tüm yüzünüze uygulayıp ardından ılık su ile tamamen arındırmak. Yardımcı olması için temizleme süngeri kullanabilirsiniz. Şahsen temizleme süngerini el ile temizlemekten daha hijyenik buluyorum geçen hafta yazdığım yazıda bir süngerden bahsetmiştim zaten :) 
  2.AŞAMA TONİK UYGULAMASI:  Önceleri çok fazla önem vermediğim bir aşama olduğunu söyleyebilirim. Ama öğrendim ki cildimizi temizlediğimizi zannetsek de sadece temizleyiciler tüm gözeneklerimizi temizlemek, tüm makyaj kalıntılarından arınmak için yeterli olmayabiliyormuş. Cilt tipinize uygun bir tonik bulmak da önemli tabii. Doğal tonik olarak en güzel ürün gül suyu. Çok uzağa gitmeyin size bir önerim olsun :) 
  3.AŞAMA NEMLENDİRME:  Bu aşamada cilt tipinin istediği yönde nemlendirmek çok önemli. Karma,yağlı,normal ya da kuru fark etmez tüm cilt tiplerinin uygulaması gereken bir aşama. Yağlı cildiniz varsa yağlı ciltler için nemlendiricileri tercih etmelisiniz mesela. Temizleme aşamalarında cildin kaybettiği nemi geri kazandırmak için bunu yapıyoruz ve eğer nemlendirmezsek cilt kaybettiği yağı ve nemi geri kazanmak adına harekete geçiyor. İşte bu durum da daha çok yağlanmaya ve açılmış gözeneklerin birebir dış etmenlerle maruz kalarak tıkanmasına yol açıyor. Sonuç olarak da siyah nokta ve sivilceler kaçınılmaz bir sona dönüşüyor.  
  HAFTADA 1/2 KEZ MASKE YA DA PEELİNG UYGULAMASI:  Cildinizin ihtiyacına göre seçeceğiniz maskeyi haftada 1/2 kez uygulayabiliriz. Maske/peeling uygulaması öncesi ve sonrası nasıl olmalı? Maskeyi/peeling, banyo yaptıktan sonra kullanmak daha iyi bir verim almanızı sağlayabilir. Özellikle peeling uygulamasını duşunuz bittikten sonra hemen yüz ve dekolte bölgenize uygularsanız açılmış gözeneklerinizin daha iyi temizlenmesini sağlarsınız. Sivilceli bir cildiniz varsa özellikle iri taneli peelingleri kullanmak cildinize zarar verebilir. Daha küçük tanecikli peelingler almaya özen gösterin. 
  Cilt temizleme rutini içinde maske uygulaması:  Cildinizi temizleyip tonikledikten sonra maskenizi uygulayın. Ve maskeyi cildinizden arındırdıktan sonra nemlendiricinizi sürün. 
  
 Benim uyguladığım cilt bakım rutini-aşamaları genel olarak bu şekilde oluyor. Araştırma yaparak ve danışarak öğrendiğim ve kendimde faydasını gördüğüm bu rutini sizlerle de paylaşmak istedim. Ürün ya da ürün içeriği hakkında direk bir şey önermek istemedim. Önce hepimiz elimizdeki ürünleri doğru kullanma aşamalarını öğrenip sonra araştırma aşamasına geçersek daha iyi sonuç alacağımızı düşünüyorum. Umarım faydalı olmuştur. Bu konu üzerinde ayrı ayrı bilgi vermek için tekrar geleceğim :)
-GÜLŞAH
   

Yorumlar

Popüler Yayınlar